PODZIEL SIĘ

Wedle różnych szacunków przeciętne gospodarstwo domowe w Polsce wyrzuca aż 1/5 zakupionej żywności. Główną przyczyną marnotrawstwa produktów jest utrata przez nie świeżości, przez co nie nadają się do spożycia. Zapobiec temu możemy stosując pojemniki kuchenne produkowane przez firmę Dafi Vacuum. Oszczędzamy wówczas nie tylko żywność, ale również pieniądze, które przeznaczyć możemy na inne cele.

Dzięki szczelnemu zamknięciu oraz specjalnie skonstruowanej pompce próżniowej artykuły spożywcze włożone do pojemników próżniowych oferowanych przez Dafi Vacuum od 3 do 5 razy dłużej zachowują swoją świeżość i przydatność do spożycia w porównaniu ze standardowymi metodami przechowywania żywności. Możliwe to jest dzięki całkowitemu odessaniu powietrza z naczynia. We wnętrzu nie tworzy się wówczas wilgoć, a rozwój bakterii tlenowych, odpowiedzialnych za rozkład pożywienia, zostaje w znaczący sposób spowolniony.

Podstawowe zalety

Zachowanie świeżości nie jest w tym wypadku jedynym atutem wspomnianych produktów. Niebagatelne znaczenie ma również fakt, że pojemniki kuchenne utrzymują odpowiedni smak przygotowanych potraw. Jest to możliwe głównie dzięki szczelnemu zamknięciu w postaci silikonowej uszczelki. Jej podstawowym zadaniem jest blokowanie przedostawania się niepożądanych zapachów do wnętrza naczynia. Przechowywana w ten sposób żywność nie ma żadnego kontaktu z innymi artykułami spożywczymi, które mogłyby zmienić jej niepowtarzalny smak. Również i w lodówce zapachy nie roznoszą się.

Należy pamiętać o tym, iż nasz apetyt pobudzany jest również poprzez odpowiedni wygląd potraw. Jeśli zatem pragniemy, aby zachowały one swoją nienaganną prezencję, warto skorzystać z rozwiązań Dafi Vacuum. Nie tylko utrzymują one świeżość oraz smak dań, ale sprawiają, że żywność zachowuje swój właściwy wygląd. Dzięki temu niezależnie od warunków przechowywania, nasze potrawy zawsze będą prezentowały się smacznie – dokładnie tak, jakby dopiero co zostały przygotowane.

Pojemniki kuchenne – wygodny transport

Produkty Dafi Vacuum mogą służyć nie tylko do przechowywania żywności. Ich zróżnicowany kształt i wielkość sprawiają, że bezproblemowo można je włożyć do torebki czy też plecaka i w wygodny sposób przenieść żywność.

Jest to szczególnie istotne zwłaszcza w przypadku przygotowywania drugiego śniadania do pracy lub szkoły. Używając pojemników próżniowych, nie musimy obawiać się o świeżość przygotowanych wcześniej kanapek. Chleb pozostaje chrupiący, a dodatki do niego zachowują swój niepowtarzalny smak i aromat.

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ